WAARSCHUWING: Verzekeringsmaatschappij Centraal Beheer Achmea vervangt de verzekeringspolissen

WAARSCHUWING: Verzekeringsmaatschappij Centraal Beheer Achmea vervangt de verzekeringspolissen van o.a. de caravanverzekeringen

Aangeboden wordt o.a. een polis ook wel “stuurpolis” genoemd, waarbij u niet meer vrij bent in het kiezen van het herstelbedrijf van een schade aan uw caravan. U wordt door Centraal Beheer Achmea verplicht gestuurd naar een mogelijk vreemd bedrijf dat de schade moet herstellen, een bedrijf waar de vertrouwensrelatie ontbreekt en in sommige gevallen zelfs geen merkendealer is. Ongewenst lijkt ons!

De sturing vindt plaats op straffe van €600,-. De informatie die Centraal Beheer Achmea over de
”stuurpolis” geeft is meestal onvolledig en suggestief, zoals ook uit de website blijkt. Gewezen wordt op een (klein!) premievoordeel van de “stuurpolis” maar onvoldoende op de consequenties, zie ook de
volgende passages. Een gebruikte of nieuw geleverde caravan heeft een fabrieksgarantie op vochtinwerking van soms 6 jaar, vaak in combinatie met een jaarlijkse vochtcontrole.

Uw dealer/leverancier van de caravan is hiervoor verantwoordelijk en ook in de zin van product aansprakelijkheid is hij juridisch het aanspreekpunt. Schadeherstel door een ander dan de leverancier kan binnen de garantieperiode leiden tot een onduidelijke situatie waarvan u als eigenaar de dupe wordt. Deze problemen kunnen later optreden, Centraal Beheer Achmea verzuimt hierop te wijzen.

Met de “stuurpolis” heeft Centraal Beheer Achmea wéér een verzekeringsproduct bedacht en ontwikkeld dat naar onze mening, niet in het voordeel van de caravaneigenaar werkt.

ADVIES: Kies niet voor het kleine premievoordeel van de “stuurpolis” van Centraal Beheer Achmea met als consequentie een mogelijk probleem met uw garantie, uw keuzemogelijkheid wordt nihil. Er zijn meerdere alternatieven om uw caravan te verzekeren. O.a. bij AVECO, MARSH, BOVAG, NKC. Laat u vrije keuze van reparateur. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Neem contact op

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Schrijf u nu in voor onze nieuwbrief

Contactgegevens

PAF Caravans BV
Spankerenseweg 32
6951CG
Dieren

Tel: 0313 414357
Fax: 0313 423065
Mail: info@paf.nl

Openingstijden

Maandag: gesloten
Di t/m vr: 9.00 - 17.00
Zaterdag: 10.00 - 16.00
Zondag: gesloten

Extra informatie

Share This